Impressió moderna amb regust tradicional

La Impremta Aubert té més de cent anys però ha incorporat les tecnologies d'última generació als seus treballs

La Impremta Aubert és un dels molts negocis familiars d'èxit que formen part del model productiu català. Ho avala la trajectòria de la seva llarga història, que aquest any arriba als 105 anys. El que va començar com un negoci per imprimir una revista a Camprodon s'ha convertit amb el pas dels anys en un pròsper negoci amb una producció diversificada. Aubert pretén abraçar el màxim d'àmbits possibles: des de l'edició de llibres de tota mena fins a elements de papereria, passant per catàlegs d'empresa –una de les demandes més importants que té ara la impremta– i la impressió d'un bon nombre de capçaleres del panorama comunicatiu local del nostre país.

El mercat de la impressió està subjecte a les mateixes regles que marca la crisi per a tothom. Les dificultats han portat moltes empreses del sector a treballar a preus molt reduïts, fins i tot deixant-hi els marges. El gerent d'Aubert explica que la seva fórmula és una altra: aconseguir una bona relació qualitat-preu que els permeti ser competitius en un mercat en recessió. Això els és possible perquè des d'Aubert es controlen totes les fases d'edició d'un producte i perquè s'ha incorporat la tecnologia d'última generació.

La producció d'Impremta Aubert atén, sobretot, les necessitats de clients de les comarques gironines, malgrat que el seu àmbit d'actuació és el conjunt del Principat i el sud de França. Ara bé, la posada en marxa del túnel de Bracons els ha obert les portes a un mercat absolutament nou i que ja d'entrada els comença a resultar molt rendible, segons expliquen. Es tracta de la Catalunya central i, molt especialment, Vic i la comarca d'Osona. Dos mercats que vivien d'esquenes s'han obert.

LES DADES

Any de fundació de l'empresa
1904
Adreça de la seu corporativa
Polígon industrial Can Corominas, s/n 17857 Sant Joan les Fonts (Girona) Tel. 972 29 30 10
Superfície que ocupa la fàbrica principal:
2.500 metres quadrats
Principals directius
Joan Molí Aubert, gerent
Plantilla
40 treballadors
Àrees de mercat
Principat de Catalunya i sud de França
Principals productes
Impressió i edició de llibres, revistes, catàlegs d'empresa, cartells, tríptics informatius, calendaris, papereria (carpetes, targetes, sobres, cartes...) amb tot tipus d'acabats (vernís i plastificat, entre d'altres)
Pàgina web
www.aubert.cat

PRINCIPALS PRODUCTES

Especialistes en llibres i revistes.
D'entre el conjunt de serveis que ofereix Impremta Aubert, Joan Moli en destaca com a producte principal la impressió de llibres i revistes. En un any, Aubert imprimeix a la seva planta de Sant Joan les Fonts al voltant d'un milió i mig de revistes. D'aquestes capçaleres que s'editen, n'hi ha quatre o cinc amb periodicitat mensual. Pel que fa als llibres, n'imprimeixen de tota mena. Ara bé, el que més demana el sector ara com ara és el catàleg d'empresa, que correspon al principal volum de treball per a Aubert, que se centra en el mercat gironí.
Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.