Societat

Placeta de l’1 d’Octubre, a Sant Feliu

Està ubicada al costat de l’escola

S’inaugura avui, que és festa major

Sant Feliu de Pallerols es convertirà en el tercer municipi de la comarca de la Garrotxa que posa el nom de l’1 d’Octubre a un espai públic perquè perduri la memòria dels fets a l’entorn del referèndum d’autodeterminació celebrat aquell dia i en homenatge a tots els que hi van participar. Es tracta d’un espai al costat de l’escola pública Rocalba, que fins ara els veïns anomenaven la placeta de l’Escola.

És un espai especialment simbòlic, perquè s’hi va celebrar una assemblea pública la vigília del referèndum amb una massiva participació de veïns. Recentment, a les Planes d’Hostoles, es va substituir el nom de la plaça d’Espanya pel de l’1 d’Octubre i encara més recentment, a Olot, el de la plaça del Teatre.

Festa major

La inauguració, que es farà avui a dos quarts d’una de la tarda, és un dels actes de la festa major de Sant Feliu de Pallerols, una de les més tradicionals del país, sobretot per la cercavila (17.00 h, avui) i les ballades dels cavallets i gegants (demà, 17.30 h, a la plaça de l’Església; i dilluns, 18.00 h, al Firal). Es va iniciar ahir amb el pregó a càrrec de l’escriptor Josep Valls i de l’historiador Xavier Solà, i amb la primera de les tres nits de ball.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.