Música

El folk torna a la Ciutadella

El Grup de Folk recorda, avui, l’històric festival d’ara fa cinquanta anys

“Aquelles cançons continuen tenint una vigència extraordinària”, diu Arnella

El Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), impulsor de la música folk i tradicional, ha organitzat, avui a les 18.30 h, un concert per commemorar el 50è aniversari del Primer Festival Folk del maig del 1968 que tindrà lloc al parc de la Ciutadella de Barcelona. El concert, a càrrec del Grup de Folk, ha rebut el nom de Veure com dansa el pomer i estarà protagonitzat per artistes com ara Jaume Arnella, Isidor Marí, Pau Riba, Eduard Estivill i Montserrat Soler, entre d’altres, que homenatjaran el primer concert multitudinari a l’aire lliure que es va celebrar durant el franquisme.

Ai adéu, cara bonica, de Falsterbo, Kumbaya, d’Isidor Marí, i El soldat universal, d’Oriol Tramvia seran algunes de les cançons que formaran el repertori que sonarà.

“Hi ha cançons que són molt actuals encara que hagin passat 50 anys. La gent, mentalment, fa un paral·lelisme del que va passar l’any 68 amb el que està passant ara, i són totes perfectament vàlides”, va explicat, dimecres, el director del Centre Artesà Tradicionàrius, Jordi Fàbregas. Ell mateix ha destacat l’interès mostrat per les noves generacions de joves respecte a les cançons interpretades pel Grup de Folk.

El concert, emmarcat en la cloenda de la Tamborinada, s’inclou dins d’una programació plena d’activitats commemoratives L’any 2017, es va presentar el llibre del periodista Ferran Riera Grup de Folk. Crònica d’un esclat i es va organitzar la trobada de grups de folk dels anys seixanta i setanta que, arreu de Catalunya, sorgiren arran del naixement del Grup de Folk, conduïda per Jaume Arnella. “Fa respecte tornar a pujar dalt de l’escenari. Hi havia cançons d’aquestes que no les havia tornades a cantar, però tornes a cantar-les amb l’ambient d’ara i veus que aquelles cançons continuen tenint una vigència extraordinària”, va exposar el cantant i membre del Grup de Folk Jaume Arnella.

Així mateix, el concert posarà el punt final al festival educatiu La Tamborinada 2018. Al llarg del dia, se celebraran tallers, actuacions i activitats en quatre escenaris diferents col·locats per tot el parc de la Ciutadella amb l’objectiu d’impulsar les accions socials i culturals executades per setanta entitats adherides a la Fundació La Roda.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.