Política

Torra assegura que l’important de la trobada amb Sánchez és sortir “amb una segona reunió”

El president de la Generalitat demana als empresaris que pressionin el govern espanyol perquè s’obri al diàleg

Afirma que no vol una “reunió de foto” i creu que la trobada amb el president espanyol “marcarà el terreny de joc”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reiterat la seva disposició a reunir-se amb el president espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha dit: “Quan el govern espanyol vulgui que ens seiem a la taula a parlar, com diu la cançó, ho deixo tot i anem a la Moncloa a parlar”.

Torra ha fet aquesta referència a la situació política durant la seva intervenció en la conferència inaugural de la 29a Trobada Empresarial del Pirineu, que se celebra des d’aquest dijous a la Seu d’Urgell. De fet, Torra ha reclamat als 600 empresaris presents que pressionin el govern espanyol perquè es comprometi “al diàleg, la negociació i escoltar la gent”, cosa que els permeti “tornar a la política”.

Torra ha instat a fer pressió perquè el govern espanyol “s’adoni que amb un dèficit fiscal dem 8% un país no pot tirar endavant”. “Amb un model de finançament injust, caducat i amb un dèficit fiscal com el que Catalunya pateix, el risc de la residualitat pel nostre país és un risc enorme”, ha manifestat el president de la Generalitat. Així mateix, Torra ha emplaçat el nou executiu de l’Estat a derogar aquell decret “indignant” que facilita que les empreses traslladin la seva seu social fora de Catalunya.

Rebutja una reunió “de foto”

El president ha remarcat que vol que la primera trobada amb Pedro Sánchez sigui “productiva” i no una reunió “de foto” i per aquesta raó ha explicat que dos equips per cada part s’encarreguen de preparar la trobada, que encara no té data concreta.

Torra ha assegurat que l’important d’aquesta primera reunió és que, després, n’hi hagi “una segona”, i ha donat per suposat que Sánchez li reclamarà “preservar la unitat de l’Estat i que ens hem de sotmetre a la legalitat espanyola, i jo li diré que cal respectar el dret d’autodeterminació dels catalans”.

“Nosaltres continuarem oferint mà estesa i seguirem oberts a negociar sense cap tipus de condicions, volent assumir riscos, i demanem també que els assumeixi el govern espanyol”, ha assegurat.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.