Educació

L’ICRA es queda part de l’edifici H2O del PCiT

La subhasta del Narcís Monturiol, dins del pla de liquidació, ha quedat deserta

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) s’ha adjudicat un 65% de l’edifici que ocupa amb règim de lloguer, l’H2O, al Parc Científic i Tecnològic (PCiT). Aquesta adjudicació –l’ICRA ha presentat una oferta d’1’5 milions d’euros– ha estat conseqüència de la subhasta que es va fer ahir al jutjat mercantil número 1 de Girona i que forma part del pla de liquidació de la Fundació Privada del PCiT, aprovat per aquest mateix jutjat el juliol del 2017.

Una segona unitat productiva, que també es portava ahir subhasta, l’edifici Narcís Monturiol, amb un preu de sortida de 3,5 milions d’euros, ha quedat deserta. Aquestes dues unitats productives són les primeres de les cinc que es preveuen fer en aquesta tercera fase del pla de liquidació.

El rector de la UdG, Quim Salvi, que va confirmar aquesta adjudicació, la va valorar positivament. En primer lloc, per les bones relacions entre l’ICRA i la UdG i, en segon lloc, perquè s’inicia el camí de reversió del PCiT, i la importància que té aquest fet per a la universitat, especialment pel valor del patrimoni i, també, pel treball que s’hi porta a terme.

En cas que les següents subhastes, de la resta d’edificis, es declarin desertes, el pla de liquidació preveu que els edificis retornin a la UdG en les mateixes condicions que aquesta va cedir els drets de superfície a la Fundació del Parc. Actualment, al PCiT, que disposa de sis edificis que presenten ocupacions quasi completes, hi ha fins a 36 grups i unitats de recerca.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.