Opinió

LA GALERIA

Black Music Big Band

Adrià Bauzó és un músic apassionat que ha sabut transmetre el seu enorme entusiasme a una trentena de músics joves

Dimecres passat es va presentar, a l’Espai Marfà de Girona, el documental sobre la gravació del primer disc de la Black Music Big Band . Aquesta big band-escola, impulsada pel Black Music Festival i la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines, és un projecte molt engrescador, dirigit per Adrià Bauzó, un músic polivalent i apassionat que ha sabut transmetre el seu entusiasme a una trentena de músics joves –entre 12 i 25 anys–, i el resultat és un primer disc vibrant, gravat d’una manera 100% professional als estudis 44.1, que dirigeix Toni París a Aiguaviva. La Black Music Big Band desprèn tanta energia positiva que els autors del documental –una producció de DDM Visual, realitzada per AbracadaBras– van decidir que amb un filmet promocional de 10 minuts de durada, com se’ls havia encarregat inicialment, no n’hi havia prou per reflectir tota la feina i les bones vibracions que havien coincidit durant un intens cap de setmana del novembre passat als 44.1. Així que, al final, el documental dura mitja hora i aconsegueix plasmar molt bé els objectius d’aquest projecte pedagògic i musical i, sobretot, l’alt nivell instrumental i vocal assolit en poc temps per la Black Music Big Band, que tot just va debutar en directe al Pícnic Jazz del Black Music Festival 2016.

El documental s’obre amb imatges de la gravació del clàssic Blame it on the boogie, de The Jacksons, amb Anna Fonalleras com a solista d’una vigorosa versió, que convida molt bé a entrar en el món de la BMBB. La música es va intercalant amb opinions de Bauzó, del director de la Fundació Casa de la Música, Jordi Planagumà; del director del Black Music Festival, Pau Marquès, i de Josep Lagares, vicepresident de la Fundació Metalquimia, que ha donat suport al projecte, subvencionat també amb un ajut Kreas de l’Ajuntament de Girona. A més, hi parlen els joves membres de la big band –gràcies a la qual han après molt sobre el funk i el soul, però també sobre el treball en equip i l’enregistrament d’un disc– i altres músics que han col·laborat en la gravació, com ara The Sey Sisters, el trompetista Raynald Colom, la cantant i directora vocal de la banda, Nuri Mancebo, i Zinkman, el qual ha compartit amb Bauzó la producció musical del disc –i canta un potent Hush (Deep Purple)–, que es presentarà en directe en el proper Black Music Festival .

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.