Societat

Societat

De conviccions profundes

Presenten el llibre ‘Sebastià Salellas. Advocat i activista. L’esquerra que va sobreviure a la Transició’

Inclou 41 articles del prestigiós jurista

“Tenia coses meravelloses, li agradava el que feia i escrivia molt. Els seus articles eren llarguíssims, però sempre hi havia algun moment del text pel qual valia la pena acabar de llegir-lo fins al final.” El llibreter Guillem Terribas va recordar ahir molts dels moments compartits amb el reconegut jurista Sebastià Salellas. A la Llibreria 22 de Girona –on Terribas va relatar que en Tià anava els dissabtes i els explicava sempre històries i anècdotes– s’hi va presentar el llibre Sebastià Salellas. Advocat i activista. L’esquerra que va sobreviure a la Transició. Com a pas previ, el seu fill Lluc Salellas va fer una lectura en profunditat dels 400 articles que havia escrit el seu pare i en va seleccionar 41 (tots van sortir publicats a El Punt entre el 1980 i el 2006). Estan agrupats per temàtiques en sis capítols, en cadascun dels quals hi ha una petita presentació: uns pròlegs a càrrec d’Anna Gabriel, Marina Garcés, Joaquim Nadal, César Rendueles, Benet Salellas, Mònica Tarradellas i Guillem Terribas.

Rosa Rey, de l’editorial Angle, va indicar que malgrat que els articles són de fa dècades, toquen temes de plena actualitat, hi ha infinitat de reflexions molt vigents i hi traspua el convenciment de Sebastià “que l’esquerra ha de funcionar i cohesionar socialment”. L’exalcalde de Girona Joaquim Nadal en va destacar que era “exuberant, amb una ànima de conviccions profundes, de lleialtats personals i d’amistats”. I dos dels seus deixebles al despatx (Tarradellas i el seu fill Benet Salellas) van coincidir que era un lletrat compromès amb la defensa dels drets civils, polítics i socials, “un home bo i just en els seus actes, les seves relacions i els seus escrits”. Que entenia la professió com un servei i que els va ensenyar que era possible lluitar des de dins del sistema, estirant al màxim les eines que aquest ens ofereix per intentar-les doblegar.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.