Societat

Acte de record a les víctimes de la Covid-19 el 9-J

Torra ho anuncia en un homenatge als veïns de Lleida morts

Dues defuncions més en les darreres 24 hores

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar dissabte a la nit la celebració d’un acte institucional el 9 de juliol per retre homenatge a les persones que han mort durant la pandèmia a Catalunya. Ho va dir a Lleida, on va participar en l’acte Sospirs de pau, en memòria dels 349 veïns de la ciutat que han perdut la vida des del 14 de març passat per aquesta pandèmia. Torra va dedicar “una abraçada immensa” a totes les famílies lleidatanes que “han perdut una persona estimada”, i va indicar que la farà extensiva “a tot el país” el proper 9 de juliol, quan es recordarà “tots els catalans en un acte nacional per tenir-los ben presents en la memòria”. El president, però, no va concretar el lloc on es farà aquest acte.

Les funeràries catalanes van reportar ahir dues morts més per Covid-19 a Catalunya en les darreres 24 hores, sis defuncions menys que en l’últim balanç del Departament de Salut. Això deixa la xifra global de víctimes per coronavirus a Catalunya en 12.551. A banda, s’han detectat 146 nous casos positius testats (47 menys que dissabte) i ja en són 71.366. D’entre les víctimes, 6.851 persones han mort en hospitals o en centres sociosanitaris (dues més), 4.097 ho han fet en residències i 795, als seus domicilis, mentre que les no classificades per falta d’informació són 808. Fins ara hi ha hagut 4.148 persones ingressades greus per coronavirus, quatre més en les últimes 24 hores, i actualment en són 57, dues més que ahir.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.