Societat

Tots a Girona pel dia gran de Fires

La capital s'omple de visitants durant tota la jornada per passejar per les nombroses fires

La bona temperatura i el dia assolellat deixen en l'oblit el mal temps dels últims dies

Centenars de gironins van dibuixar un gran cor a la catedral

Tots Sants va ser fidel a la tradició i es va convertir de nou en el dia gran de les Fires de Sant Narcís. La multitud de gent que des de primera hora del matí omplia de gom a gom els carrers del centre de la capital gironina evidenciava que la dita de “Per Tots Sants, tots a Girona” continua sent totalment vigent. A l'atracció ineludible que suposa cada 1 de novembre la presència de pintors i artistes a la fira del dibuix, la pintura i la fotografia, que ahir arribava a la seva 46a edició, cal afegir-hi les altres fires, que omplen de parades i gent la resta del Barri Vell de la ciutat. Des de la trobada de brocanters i antiquaris al carrer Ballesteries i la plaça de Sant Feliu fins a les fires de l'alimentació, passant per la dels minerals o la fira de la fotografia, totes mantenen el seu poder d'atracció en una jornada en què en diversos moments del dia costa avançar per la gentada que es congrega al nucli antic.

Afavorida pel bon temps

La jornada de Tots Sants es va veure ahir afavorida també per la bona temperatura i la presència indiscutible del sol, que va fer que es voregessin els vint graus durant les hores centrals del dia. El bon temps va permetre oblidar la insistent pluja de la primera part d'aquestes Fires i la fred que ha afectat la ciutat al llarg d'aquesta setmana. Per això, les atraccions de la Devesa també es van omplir de famílies amb la mainada per poder gaudir de les nombroses possibilitats que ofereixen els firaires. El mateix va passar amb els restaurants i els bars, que van poder disfrutar d'un bon dia perquè els visitants aprofitessin l'àmplia oferta de menús de Fires que es poden trobar a la gran majoria de locals i establiments.

També com marca la tradició, l'Ajuntament de Girona va fer un acte cívic al cementiri vell de la ciutat en memòria dels difunts que va presidir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, amb la presència de regidors i portaveus dels altres grups municipals al consistori i en què va voler subratllar “l'exemple de tots els gironins i les gironines que ens han deixat una Girona millor”.

Girona té cor

Les Fires no perden aquest any el vessant solidari i ahir a la tarda centenars de gironins van fer cap a les escales de la catedral per participar en el gran cor que es va dibuixar en un acte de Càritas i l'Ajuntament perquè tothom prengui consciència dels moments complicats de molts gironins. A més, s'han fet 2.000 polseres amb el lema “Girona, Fires amb cor”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.