Societat

Seguiment massiu del Corremosques de Fires

Unes tres-centes persones van participar en aquest original acte, que simula un correbou en què unes mosques molt especials recorren el Barri Vell

Un total de tres-centes persones van seguir ahir la quarta edició de l'original proposta del Corremosques. L'arrencada va ser a la plaça de les Olles, on Josmar va pronunciar un pregó i va interpretar un parell de cançons. El carrer Ferreries Velles va quedar petit per als centenars de persones que hi van voler assistir.

Aquest acte, que s'ha inclòs per primer cop en la programació de les Fires Populars, consisteix a fer una mena de correbou en el qual en comptes de braus es fan córrer unes grans mosques més que especials. Els participants van amb mocadors, tal com marca la tradició, i armats amb matamosques, amb un concurs d'originalitat inclòs.

El recorregut del Corremosques passa per diversos carrers del Barri Vell fins al sector del monument del Cul de la Lleona i la plaça de Sant Pere. Un dels organitzadors, Martí Sánchez, admetia ahir: “Hi ha un interès creixent per aquest acte, perquè els primers anys érem uns seixanta.” La iniciativa va sorgir “d'un grup d'amics amb l'única intenció de passar-ho bé una estona”, i ahir, en l'edició del 2012, va aplegar centenars de gironins.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.