Infraestructures

Més de 1.200 firmes en dos mesos a favor d'una piscina municipal coberta a Olot

Olot en Comú, impulsor de la campanya, proposarà a la tardor a altres col·lectius que s'hi afegeixin i es constitueixi una plataforma

La campanya per reclamar la construcció d'una piscina municipal coberta a Olot, impulsada per gent relacionada amb el grup municipal d'Olot en Comú, ha aconseguit de moment més de 1.200 signatures. La recollida s'està fent des de principis d'estiu només entre els usuaris de la piscina pública. Els promotors de la iniciativa confien que, després de la festa major (en la segona setmana de setembre) altres col·lectius locals se sumin a la recerca de suports a la petició i que la campanya s'estengui a altres espais i ambients locals. “Es tracta de disposar de com més firmes millor per tal de tenir més força davant de l'equip de govern”, explica el regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia. L'ideal –hi afegeix– és que es constitueixi una plataforma ciutadana. “No volem ser-ne protagonistes; l'important és l'objectiu”, ha manifestat Garcia.

A hores d'ara no s'ha decidit de quina manera es presentarà la petició formal, tot i que el més probable és una moció en un ple municipal. Olot en Comú va ser una de les candidatures que va incloure la construcció d'aquest equipament en el programa de la campanya de les últimes eleccions municipals.

CiU i PSC ho preveuen

L'equip de govern (CiU i PSC) és receptiu amb la petició perquè la qüestió de la piscina coberta es va incloure en l'acord programàtic i d'estabilitat que les dues formacions van firmar a finals de juny. En aquell pacte, convergents i socialistes es comprometien a “analitzar la demanda d'aquest equipament i la seva viabilitat”, va recordar ahir l'alcalde en funcions, Josep Berga. Per tant –va venir a dir Berga–, la demanda encaixa amb les intencions de l'equip de govern, però no és un equipament que pugui fer-se realitat de manera immediata.

Olot, amb uns 32.000 habitants, és de les poques capitals de comarca (a la demarcació de Girona només hi ha un altre cas, que és Banyoles) que no disposa de piscina pública coberta. Sí que disposa de piscines cobertes, però són privades, les tres del Club Natació Olot, entitat de la qual són sòcies un percentatge molt elevat de les famílies olotines.

LA FRASE

No volem [Olot en Comú] ser protagonistes; l'important és l'objectiu
Xavier Garcia
REGIDOR D'OLOT EN COMÚ

LA XIFRA

2
ciutats
que són capital de comarca a la demarcació no tenen piscina coberta pública: Olot i Banyoles.
Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.