Un sistema innovador

Omnia Molecular, en ser una empresa de biotecnologia, no té un producte pròpiament dit per comercialitzar. El que ofereix Omnia és un sistema innovador que permet fabricar antibiòtics, antifúngics i antiinfecciosos molt ràpidament. Allò que els fa competitius, doncs, és que Omnia necessita només dos o tres anys per desenvolupar un antibiòtic mentre que les investigacions convencionals poden necessitar de set a deu anys. Evidentment, menys temps comporta menys cost.

Durant els últims setanta anys, els laboratoris farmacèutics treballen amb molècules, milers, emmagatzemades en vials. Mitjançant el sistema de prova i error, busquen quines molècules poden eliminar els bacteris objecte d'estudi. El 99,9% dels compostos positius no acabaran convertint-se en antibiòtics, perquè no tenen les condicions per ser aplicats en humans. Què fa Omnia? Busca molècules que tinguin un efecte positiu sobre una cèl·lula humana, no sobre el bacteri. Concretament treballen sobre cèl·lules de ronyó humanes. Les molècules que funcionen en el seu sistema són estables químicament, són capaces de travessar la membrana de la cèl·lula i, un cop a dins, arriben fins al bacteri i bloquegen un procés essencial del creixement del bacteri, el que s'anomena diana terapèutica. I fan tot això sense interferir en cap altre dels components cel·lulars.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.